Rooten van uw toestel

Uw smartphone of tablet rooten, is eigenlijk de fabrieksinstellingen veranderen. Door een smartphone te rooten kuntu andere vaak nieuwere software op uw toestel zetten. Denk aan nieuwere Android versies. Hierdoor kunt u ook de nieuwste apps gaan gebruiken. Er zijn vele zogenaamde custom ROMs waarmee u de laatste versie van Android op een specifieke smartphone of tablet kunt zetten.

smartphone rooten

Voordelen
Met het rooten en tweaken van uw smartphone kunt u de snelheid verbeteren, betere back-ups uitvoeren, de batterijduur optimaliseren (gaat dus langer mee) en ook extra functies aan bijvoorbeeld de USB uitgang toewijzen zoals OTG. En u kunt meer van onze kabels gebruiken ;-)

Nadelen
Het lijkt allemaal fantastisch, maar er kleven ook nadelen aan. Meestal vervalt de garantie. Veel fabrikanten geven aan dat het niet mag. U heeft geen automatische fabrieksupdates meer. Dit moet u handmatig gaan doen. Als u niet goed weet wat gedaan moet worden kunt u de smartphone en software onherstelbaar beschadigen!

Oude versus nieuwe Android smartphone rooten
Vaak wordt er geadviseerd eerst met een goedkope en wat oudere Android smartphone aan de slag te gaan, dan meteen met uw allernieuwste gadget. Goedkopere en oudere modellen zijn vaak makkelijker te rooten. De nieuwste modellen zijn moeilijker en hebben meer beveiligingssystemen waardoor de smartphone als het ware op slot kan raken 'bricked'.

Specifieke software voor uw smartphone is eenvoudig online te vinden. U zet via een PC of laptop de nieuwe software eenvoudig op de telefoon.

Het gaat ongeveer in de volgende stappen (afhankelijk van de software):
1 Download de laatste drivers voor jou smartphone (via Google of officiële website fabrikant)
2 Download root software (zoek via Google of XDA of Tweakers forum)
3 Ga op u smartphone naar Instellingen -->Applicaties --> Ontwikkelingen en zorg dat daar alles is aan gevinkt.
4 Haal de SD kaartje eruit als er een in zit.
5 Sluit de smartphone aan de computer aan.
6 Start de software op en volg de aanwijzingen.Meer informatie
Er zijn een aantal interessante fora en websites waar u meer informatie over het rooten van een tablet of smartphone kunt vinden. Het XDA-Forum is een van de grootste fora waar consumenten en ontwikkelaars samenkomen en ideeën over extra functies, roots en custom ROMs uitwisselen. Hier vindt u ook vaak een uitgebreide uitleg over hoe u het apparaat kunt rooten en welke custom ROMs (nieuwe Android versies) u kunt installeren. Ook op het Nederlandse forum van Tweakers is een hoop informatie te vinden over het rooten van u tablet en het installeren van een custom ROM.

1 Artikel(en)

per pagina

1 Artikel(en)

per pagina