Qi draadloos opladen

Klaar met het geklier met laadsnoertjes en kabels? Is uw telefoon leeg? Vergeten te laden? Dan is draadloos laden een uitkomst voor u!

Draadloos laden is super comfortabel en eenmaal gewend dan wilt u niet meer anders. U legt uw toestel neer op de Qi lader en het laden begint. Wordt u gebeld dan kunt u het toestel opnemen zonder verstrikt te raken in de kabels of vast te zitten aan de muur.

Techniek
De Qi technologie is ontstaan in de samenwerking tussen verschillende grote merken samengebracht in het Wireless Power Consortium. Dit is dan ook 's werelds meest gebruikte oplaadtechnologie. Op dit moment is dat versie 1.1 (voor vermogens tot 5 Watt) en aan versie 2.0 wordt gewerkt. Versie 2.0 maakt het mogelijk met meer vermogen (=sneller) en grotere afstand te kunnen laden.

De Qi technologie is gemaakt voor toestellen met een beperkt vermogen zoals smartphones en enkele tablets. Het werkt via de inductie techniek zoals dit al tijden toegepast wordt bij de elektrische tandenborstels. Om gebruik te kunnen maken van de Qi technologie dient u zowel een Qi lader als ontvanger te hebben. Een Qi ontvanger is standaard ingebouwd in de Google Nexus, Lumia, LG en HTC toestellen.

Daarnaast zijn er fabrikanten die hun smartphones en tablets uitrusten met een Qi voorbereiding. Hiermee is het mogelijk om achteraf een Qi ontvanger in het toestel te plaatsen als een soort van accessoires. Enkele van voorbereide toestellen zijn de Samsung S3, S4 en S5 en de Note 2 en Note 3.

Is er geen voorziening voor een Qi lader door de fabrikant getroffen dan is het toch nog mogelijk om uw toestel Qi ready te maken met een Qi case of lay-in. Bij een case is de draadloze ontvanger verwerkt in de cover waarbij de cover de laadpoort van uw toestel gebruikt. Dit maakt de cover iets omvangrijker dan een normale cover. Andere optie is om een lay-in te gebruiken die net zo als de cover verbonden is met de laad poort van uw toesten. Deze hele dunne lay-in kan weggewerkt worden achter de accu deksel of in een eigen cover.

Enkele weetjes
- Qi technologie is wereldwijd de meest gebruikte oplaad techniek voor smartphones
- Draadloos laden is veilig, werkt alleen met een Qi ontvanger
- Maximale vermogen (output) is nu 5 Watt (1Ampere). De 10 Watt versie is in ontwikkeling maar nog niet beschikbaar
- Draadloos laden zorgt wel voor energie verlies; om laadsnelheid hoog te houden is efficiëntie van de lader + voldoende vermogen van de adapter belangrijk
- Het toestel dient dicht bij de lader te zijn (< 6mm)
- Komen steeds meer Qi producten op de markt; zo ook om op te laden in de auto, Qi wekker klok etc

GalaxyWorld.be is gespecialiseerd in zowel draadloze laders als ontvangers waarmee u smartphone of tablet in no-time op te waarderen is.

Overzicht van populaire toestellen en hun draadloze ambities: Qi geschikte toestelen

1 Artikel(en)

per pagina

1 Artikel(en)

per pagina